Ara

Alfabetik Sıraya Göre

A B C Ç D E F G Ğ H I İ J
K L M N O Ö P R S Ş T U Ü
V Y Z                    
GENEL BİLGİLER
Örgüt Adı Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası
Kısaltılmış Adı DAÜ BİR-SEN
Kuruluş Yılı 2002
Misyon ve Vizyon
  1. Üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve mesleki durumlarını geliştirmek; üyelerle işverenler arasındaki ilişkileri düzenlemek, üyelerin işverenle olan sorunlarını görüşmek, arabuluculuk, anlaşma, sendikal hakları kullanma veya diğer yasal yollarla halletmek; 
  2. Çalışma hayatı ile sosyal güvenlik uygulamalarında Uluslararası Çalışma Teşkilâtı (ILO) ve Avrupa Birliği (AB) norm, standart ve konvansiyonlarının takipçisi olmak ve ülkemizde uygulanmasını sağlamak için mücadele etmektir.                                   DAÜ BİR-SEN'E göre ülkemizde yasanan bütün temel sorunların kaynagı Kıbrıs sorunudur. Bu soruna acilen çözüm bulunması Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve adamızın geleceği açısından yaşamsal öneme sahiptir. Kıbrıs Halkının tüm yabancı askerlerden ve üstlerden arındırılmış, bağmsız, egemen, Birleşik Federal Kıbrıs'ta barış içinde yeniden bir arada yaşaması temel hedefimizdir. Çözüm ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarında tarif edildigi şekliyle tek egemenligi,tek vatandaşlıgı ve tek uluslararası temsiliyeti olan, siyasi eşitlige dayalı iki toplumlu , iki bölgeli Birleşik Federal Kıbrıs olmalıdır. Çözüme kadar Kıbrıs'ın kuzeyinde,Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yönetebilecekleri , demokratik bir düzen kurulmalıdır. 
Sorumlu Kişi Tevfik Yoldaş (Başkan)
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adresi BE271, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Doğu Akdeniz Üniversitesi Kampüsü Gazi Mağusa (Famagusta)
Telefon(lar) +90 (392) 6302490 / +90 (533) 8639090
Faks  
E-posta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Websitesi  
İletişim Sorumlusu Buğu Sümen Johar (İkinci Başkan)
ÖRGÜTSEL BİLGİLER
Statü Sendika
Örgüt Türü Sendika / Emek Birliği    
Hedef Kitleleri DAÜ Çalışanları, Toplum Geneli